Ken je Chi Neng Qigong? Dan blijf je het doen

Chi Neng Qigong beoefen je om het beste uit je leven te halen!
Op mentaal, fysiek, emotioneel en sociaal vlak.

Miljoenen mensen in de wereld doen dagelijks aan Chi Neng Qigong (klinkt als: Tsji Kong). De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren. Je voert de bewegingen langzaam en vloeiend uit met volledige focus en mindfulness.

De bewegingen stimuleren de doorstroom van energie (qi) en bloed door heel je lichaam. Je wordt helder in je hoofd, doordat lichaam en geest met elkaar gaan verbinden.

Lieselotte is een ervaren Chi Neng Qigong docente.
“Chineng is een pure, zuivere vorm om jezelf te leren kennen. Maar voornamelijk heeft Chineng me laten zien dat het leven veel simpeler, logischer en eenvoudiger is dan ik dacht.”

Klaarleggen voor deze les:
Kleren die lekker zitten
De oefeningen worden staand gedaan.

Word je bewust van je lichaam
Online Chi Neng Qigong Lieselotte

Wat zegt ze nou?

Tijdens de les gebruikt Lieselotte soms een term vanuit de Qigung die je misschien nog niet kent. Een paar die vaker voorkomen zijn:
Mingmen (vertaald: levenspoort) is het punt in je rug ter hoogte van je 2e en 3e lendenwervels, van je navel en je taille. Mingmen is direct verbonden met de levensenergie van de nieren.
Onderste dantien (je hoort dantsjen), het gebied tussen je navel en Mingmen en je hele buik daaronder, ookwel basisenergie-reservoir genoemd.
Qi (ksi) Energie

Chi Neng Qigong is een hele mooie, zachte en sierlijke bewegingsvorm uit China.

De eenvoudige en rustige oefeningen hebben een effectieve uitwerking op je lichaam en geest. Ze zorgen voor daadkracht en vitaliteit! Tegelijkertijd voel je je ook uitgerust.

De qi (energie) in je lichaam gaat weer vrij stromen. Dit heeft een helende werking op je gezondheid. De organen worden gerevitaliseerd, de spieren, pezen en gewrichten worden op zachte wijze getraind.

Je zult versteld staan van je kracht op fysiek, emotioneel, creatief en sociaal vlak.

Op een gegeven moment kun je als het ware naar binnen kijken. Je wordt je bewust hoe je bepaalde dingen doet, waar je energie-lek zit of waar je blokkades zitten. Je bent je eigen coach en leert je zelf kennen van binnen en van buiten. Op natuurlijke wijze komen er veranderingen en wordt het leven als maar mooier en fijner.

Chi Neng Qigong is voor iedereen, jong oud en voor elke gezondheidstoestand.