Deze low impact full body workout, geeft je een betere lichaamshouding!

Essentrics  is een full-body work-out, zonder gewichten, waarbij je je spieren verlengt en versterkt. Je wordt soepeler, krijgt een betere lichaamshouding en meer energie!

Je werkt aan een pijn en blessurevrij lichaam
In de work-out die maak je vloeiende bewegingen van tai chi om gezondheid en balans te creëren versterkingstechnieken van ballet voor lange, slanke en flexibele spieren genezende principes van fysiotherapie voor een pijnvrij lichaam.

Na een les Essentrics voel je je energieker, 10 cm langer, sterker en weer helemaal opgeladen.
Essentrics is geschikt voor deelnemers van ieder niveau en leeftijd. De oefeningen zijn veilig en helpen bij het voorkomen en genezen van blessures. Je krijgt een lichaam waarmee je moeiteloos en vloeiend alle dagelijkse activiteiten kan doen.

De actieve manier van stretchen maakt je spieren slanker en sterker.
Bij Essentrics gaat het om de totale bewegelijkheid (het maximale bewegingsbereik van een spier of gewricht) in tegenstelling tot yoga, waarin je verschillende houdingen enige tijd moet vast houden.

Klaarleggen voor deze les:
Een matje, wat drinken en evt een handdoek
Niet elke les nodig: een resistance band (zie onderaan de pagina) en een stoel in de buurt (op woensdag de rustige les, altijd stoel)


Ontspannen Fit
online-essentrics

Essentrics® Barre een variant

Een uitdagende en dynamische full body workout waarbij minstens 1/3 deel van de workout aan de barre (of stoel) wordt gedaan. Voor gerichte toning en versterken van de voeten, enkels, benen en dijen en voor diepere stretches. 

*Ervaring met het volgen van andere barre-workouts is niet vereist.

Als je zelf iets aan wilt schaffen om bij de lessen te gebruiken hebben wij hier vast wat artikelen voor je uitgezocht die je bij Decathlon kunt kopen: