Vrolijke Free Form op de vrijdagochtend

Het beste van yoga, Pilates, Tai-Chi en meer. Vloeiende bewegingen, soms uitdagend en soms ontspannend maar altijd een heerlijk begin van je vrijdag

Free Form is dynamisch, geschikt voor (bijna) iedereen en een aanrader als je op zoek bent naar verdieping en variatie op het vlak van “body & mind” lessen.

Adem in, rek je uit en let’s go. Reinder gebruikt zijn ervaring met Yoga, Pilates, Tai-Chi, zelfverdediging, dans, fitness en ga zo maar door om een les te geven waar je blij van wordt.

Waarschuwing: good vibes!

Klaarleggen voor deze les:

Lekker zittende (sport)kleding meestal geen schoenen maar als je dat fijner vindt, geen probleem!
Een matje voor grondoefeningen

Flesje water

Je kunt zoveel meer dan je denkt

Pilates, of de Pilatesmethode is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates.

Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Het voornaamste doel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (je “core”) op te bouwen.

Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Veel fysiotherapeuten raden pilates aan als aanvulling op de reguliere behandeling.

De lessen worden gegeven door Joost en door Reinder.

Doe met hen mee en boek je les!