Met Pilates ontspannen sterk worden.

Pilates is ontspannen door inspannen. Het tempo is rustig en de focus ligt op de houding, ademhaling, stabiliteit en coördinatie, eigenlijk op lichaam èn geest.

Een heerlijke les die ontzettend goed voor je is.

Onze pilates lessen worden online aangeboden via zoom, je kunt in je eigen omgeving rustig trainen met goed voorbeeld van de trainers.

Klaarleggen voor deze les:

Lekker zittende kleding
Een matje voor grondoefeningen

Flesje water

Je kunt zoveel meer dan je denkt
thuis-online-pilates

Pilates, of de Pilatesmethode is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates.

Pilates noemde zijn methode Contrology omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Het is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Het voornaamste doel bij Pilates is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (je “core”) op te bouwen.

Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Veel fysiotherapeuten raden pilates aan als aanvulling op de reguliere behandeling.

De lessen worden gegeven door Joost en door Reinder.

Doe met hen mee en boek je les!