De ene Yoga is de andere niet

Er zijn heel veel verschillende soorten yoga.
De basis van waaruit de soorten zijn ontstaan is de klassieke Hathayoga
In het rooster staan bij ons op dit moment 2 soorten yoga:
Critical alignment Yoga en Flow & Relax Yoga
Binnenkort hopen we daar Yoga Nidra aan toe te voegen.

Yoga ontspant

Critical alignment yoga

Het concept is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren, (bijvoorbeeld aan de armen en benen) die meer gelegen zijn aan de oppervlakte en de dieper gelegen houdingsspieren (rond de wervelkolom en gewrichten).

Stress zet zich vaak vast in het lichaam, veelal als spierspanning. De bewegingsspieren hebben de neiging die spanning vast te houden. Hierdoor worden de houdingsspieren grotendeels inactief, waardoor de gewrichten ook minder beweeglijk worden en je lichaam uit evenwicht wordt getrokken. Bij critical alignment yoga gebruiken we tools om de spanningsgebieden in het lichaam op te zoeken, te ontmoeten. Om deze spanning te verminderen gebruiken we naast de tools, de ademhaling en de zwaartekracht met als doel deze spanning te doorbreken. Hierdoor komt er weer ruimte en mobiliteit in het lichaam. Van daaruit gaan we naar beweging, kracht en coördinatie van het lichaam. Je wordt je steeds meer bewust van de verbindingen in je lichaam, het uitlijnen, kortom, je alignment.

‘We ontspannen de bewegingsspieren en zetten de houdingsspieren aan het werk’ -Gert van Leeuwen (grondlegger van de CAY methode)

Flow & Relax Yoga

Een fijne mix van stijlen, die je ruimte en ontspanning geeft.

FLOW: In de lessen leer je steeds een andere flow, waarin we beweging combineren met ademhaling. Na afloop zul je je energiek en voldaan voelen.

RELAX: Ook doe je elke les een ademhalings- of ontspanningstechniek, die je daarna zelf thuis toe kunt passen wanneer je hieraan behoefte hebt.

Flow relax met Sandra

Rustige soort: Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent “yoga slaap” dit is de allerrustigste vorm van yoga.
Hetgaat er om om in een zo diep mogelijke ontspanning te komen (zonder in slaap te vallen).
Yoga Nidra wordt liggend uitgevoerd met geleide meditatie en visualisatie.Het zorgt ervoor dat je spanningen en angsten afnemen

Het is een heerlijke yoga voor het slapen gaan.